Виктория Томова ще спори за трофея на Чаланджъра в Чикаго.

...
 Виктория Томова ще спори за трофея на Чаланджъра в Чикаго.
Коментари Харесай

Неудържима: Томова надви втора тенисистка от топ 100 днес и ще спори за трофея в Чикаго!

 

Виктория Томова ще спори за трофея на Чаланджъра в Чикаго. Българката излезе на корта в американския град за повторно през днешния ден и записа нов влиятелен триумф над сложена тенисистка в лицето на петата в схемата и международна №82 Лучия Брондзети, надделявайки със 7:6(3) 3:6 6:1. Така нашата сънародничка се класира за финалния конфликт, където ще се изправи против Клеър Лиу.

В началото на дуела преимуществото бе на страната на италианката, която бе по-агресивната от двете състезателки и първа доближи до пробив за 3:1. Веднага по-късно обаче Вики съумя да се активизира и да пласира няколко следващи остри бекхенда, с които пречупи отбраната на противничката и реализира мигновен рибрейк. Томова имаше нови усложнения от сервис линията при 4:5, когато съперничката ю доближи до сетбол, само че българката сподели самообладание и докара сета до тайбрек. В него нашето момиче съумя да покаже най-хубавото си лице и пое самодейността още през цялото време, повеждайки с 4:1, след което напълно скоро подпечата триумфа си в откриващата част.

Във втория сет обаче равнището на началния удар на софиянката внезапно се намали и сервисът ѝ ставаше лесна плячка за Брондзети, която не пропускаше опция да влезе нападателно в разиграването още с ретура. Така тя съвсем напълно доминираше подавания на родната ни представителка и по този начин Вики инкасира три пробива в хода на частта, които доведоха до изиграването на трети съдбоносен сет.

С настъпването на заключителната част съотношението на силите доста се промени, защото Томова усили интензитета в ударите си и диктуваше събитията, до момента в който количеството грешки от ракетата на италианката внезапно се усили. Това разреши на сънародничката ни напълно да поеме надзор върху протичащото се на корта и спечелвайки всяко от подаванията на своята съперничка, си резервира място във финалната борба.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР